Goededoelenorganisaties schakelen regelmatig mijn hulp in bij het schrijven van aanvragen voor fondsenwerving. Daarmee halen ze meer dan een tekstschrijver in huis. Door mijn jarenlange ervaring bij de Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij, ben ik goed op de hoogte van onder andere de criteria die de loterijen hanteren voor aanvragen en schenkingen. Maar dat is niet het enige voordeel: ik weet door mijn werk voor verschillende fondsen ook wat er speelt op het gebied van fondsen en investeerders in het algemeen. Bovendien ben ik goed in het schrijven van overtuigende teksten en een aanvraag is een pitch op papier.

Mijn opdrachtgevers zijn onder andere: Oxfam Novib, UNHCR, Kinderpostzegels, Hiil, Fair Wear, PharmAccess, Amref Flying Doctors, Wemos en Atria.

Workshops over fondsenwerving & pitchen
Naast het schrijven van aanvragen, geef ik ook graag workshops over het communicatieaspect van fondsenwerving. Bij het zoeken naar financiering draait het immers om vertrouwen, relaties bouwen, netwerken maar ook: durven vragen. Dat zijn specifieke communicatievaardigheden waarbij ik je graag verder help.

Check this out
Mocht je op zoek zijn naar inspiratie, bekijk dan zeker onderstaande video’s. In de eerste vertelt Amanda Palmer hoe zij dankzij crowdfunding kon overleven als artiest. En het tweede filmpje is een schoolvoorbeeld van een uitstekende pitch.