BredaPhoto Festival

De grootste fototentoonstelling in de Benelux.

Winnende foto Provincie Utrecht

Wat zie je & wie heeft het beeld gemaakt?

Van 8 september t/m 23 oktober 2022 vindt in Breda de tiende editie plaats van het tweejaarlijkse BredaPhoto Festival, de grootste fototentoonstelling in de Benelux. Met als titel ‘Theatre of Dreams’ gaat deze editie over hoop, verandering en voorstellen voor een nieuwe kijk op de wereld.

Breed scala
Verspreid door de stad Breda is zeven weken lang op ruim vijftien bijzondere binnen- en buitenlocaties nieuw werk te zien van meer dan 60 internationale fotografen uit 28 verschillende landen, zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Het festival toont een breed scala aan werk: van installaties en videowerken tot vintage prints uit bijzondere archieven en documentairefotografie.

Teksten nieuwe website en festival
Nadat ik de teksten voor de nieuwe site van BredaPhoto had geschreven kwam de vraag of ik ook alle teksten voor het festival wilde maken. ‘Ja natuurlijk’, zei ik enthousiast. Niet wetende dat ik in de weken daarna in een tekstuele snelkookpan terechtkwam.

Vlot leesbare tekst
Maar laat dat nou net een van mijn talenten zijn: onder druk presteer ik het beste. Van de bijna 70 beschrijvingen van de beelden (meestal in het Engels en soms wat cryptisch), maakte ik een vlot leesbare tekst. Het beeld blijft het belangrijkste, maar soms heb je als kijker enige context nodig.

Alle teksten waren te lezen bij de beelden/installaties op verschillende locaties in Breda en in het festivalmagazine.

Ik heb voor verschillende opdrachtgevers teksten geschreven voor (nieuwe) websites, evenementen en/of tentoonstellingen: KNHM foundation, FOTODOK, We doen het samen! Festival, Vreugdenhil Dairy Foods, Amplify EventMarketing.