Social media

Advies, strategie, uitvoering

Puppies!

Slim omgaan met social media

Social media. Waar de ene organisatie praktisch alle social media platforms inzet die er zijn, zijn er nog genoeg bedrijven die er flink mee worstelen. Gebruiken we Twitter? Of juist alleen Facebook? Instagram, dat is toch alleen voor modemeisjes? En TikTok, wat is dat? Moeten we daar nu ook op? Het is niet gek dat je als organisatie soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Goede content maken voor social media is leuk!
Ik help verschillende organisaties chocola te maken van al die vragen. Maar eerst de strategie, dan de rest. Naast advies, beheer ik verschillende social media accounts van mijn opdrachtgevers: omdat ik  het het maken van goede content voor social media gewoon ontzettend leuk vind. Ook geef ik met veel plezier beginners- en gevorderden workshops over social media.

Voorbeeld: KNGF Geleidehonden
Als hondenliefhebber is dit natuurlijk een geweldig leuke opdracht: schrijf voor KNGF Geleidehonden drie verhaallijnen voor een test met Facebook instant experience ads. Met deze manier van adverteren (voorheen Canvas) kun je een mooi verhaal vertellen aan je publiek. Je kunt tekst, video’s en foto’s in een advertentie verwerken zodat bezoekers door het verhaal kunnen scrollen en swipen. De advertentie is volledig gericht op mobiele apparaten en dus niet te zien vanaf een desktop.

Voor KNGF maakte ik drie verhaallijnen die landen op de pagina sponsoreenpup.nl Het verhaal dat het beste scoort, wordt gebruikt in de uiteindelijke campagne.

Andere opdrachtgevers die ik help met social media zijn onder andere SESAM academie, FOTODOK, We doen het Samen Festival, Vreugdenhil Dairy Foods.